Tips en tricks voor het onderhoud van je machine!

Tips en tricks voor het onderhoud van je machine!

Door je wasmachine goed te onderhouden, kunnen de producten optimaal tot hun recht komen en voorkom je dat geuren met elkaar vermengen.
In deze blog leg ik je graag uit hoe je optimaal gebruik kunt maken van jouw wasmachine.

Wanneer je merkt dat jouw wasmachine stinkt, verstopt raakt of vlekken niet meer goed verwijdert is het hoogst tijd om de machine te reinigen. Om problemen te voorkomen kun je het beste je machine een tot twee keer per maand reinigen/onderhouden.
Doordat we op steeds lagere temperaturen wassen (het milieu is ons dankbaar!), kunnen er zeepresten achterblijven in de machine. Deze kunnen nare geurtjes veroorzaken of zelfs schade toebrengen aan de machine.

Tips voor het reinigen van je machine:

  1. Draai ééns per maand een hete was op 90 of 95 graden (zonder wasgoed).
    Je kunt hier azijn, baking soda of een vaatwastablet aan toevoegen. Het is niet nodig om hier dure, speciale reinigingsmiddeltjes voor te kopen.
  2. Reinig met een sopje of desinfectiemiddel de trommel, deur, lade en rubbers van de machine.
  3. Controleer het filter en het zeefje in de watertoevoer en reinig deze zodra nodig.

Daarnaast is het altijd goed om het deurtje van de machine even open te laten staan na het draaien van een was, zodat deze goed kan drogen.
Gebruik ook niet meer wasmiddel of wasparfum dan voorgeschreven.

Wasparfum is niet schadelijk voor je wasmachine, omdat het volledig oplost in water. Wasverzachter is echter gemaakt van (dierlijke) vetten en lost daardoor niet volledig op. Het laat een vettige laag achter in je machine en leidingen en kan daarmee schade toebrengen.
Ook het gebruik van wasverzachter heeft nadelen in combinatie met een droger. De meeste drogers werken met een sensor en voelen aan de weerstand wanneer het wasgoed droog is. Door de vettige laag van wasverzachter wordt de weerstand verhoogd en kan het zijn dat de droger al stopt voordat het wasgoed volledig droog is.

Mocht je per ongeluk wasparfum morsen op de machine, maak dit dan schoon om te voorkomen dat er kringen achter blijven. Zo blijft je machine er ook nog eens schoon uit zien!

Wij hebben 8 verschillende geuren wasparfum, ieder uniek van geur. Een heerlijke sensatie voor jouw was! Klik op de afbeelding om direct te shoppen.

wasparfum lovewash

Terug naar blog