Het verschil tussen wasmiddel, wasverzachter, waskorrels en wasparfum uitgelegd!

Het verschil tussen wasmiddel, wasverzachter, waskorrels en wasparfum uitgelegd!

Ik leg je in deze blog graag uit wat het verschil is tussen de begrippen wasmiddel, wasverzachter, waskorrels en wasparfum. Ik kan me voorstellen dat het allemaal een beetje verwarrend kan zijn!

Wasmiddel
Wasmiddel reinigt je wasgoed en is essentieel voor schoon wasgoed. Sommige wasmiddelen zijn zelfs desinfecterend.
Er zijn verschillende soorten wasmiddel: voor bonte (gekleurde) was, voor de witte was of bijvoorbeeld delicate was. Ook bestaan er speciale wasmiddelen voor mensen met een gevoelige huid.

Aan de meeste wasmiddelen is een geur toegevoegd, echter is deze niet heel sterk en langdurig. 
Wasmiddel voeg je toe aan het bakje voor wasmiddel.
Klik hier voor al onze wasmiddelen (opent in nieuw venster)

Wasverzachter
Wasverzachter wordt gebruikt om, zoals de naam doet vermoeden, je was zachter te maken. Echter zijn er ook nadelen aan teveel gebruik van wasverzacher; het is namelijk gemaakt van (dierlijke) vetten en kan je kleding vaal maken en je machine beschadigen. Doordat er een dun vetlaagje achterblijft op je kleding, ademt het minder goed.
Ook het gebruik van (teveel) wasverzachter heeft nadelen in combinatie met een droger. De meeste drogers werken met een sensor en voelen aan de weerstand wanneer het wasgoed droog is. Door de vettige laag van wasverzachter wordt de weerstand verhoogd en kan het zijn dat de droger al stopt voordat het wasgoed volledig droog is.

Wil je wel graag een wasverzachter gebruiken in combinatie met wasparfum, raad ik je de Eco Line aan gezien de neutrale geur niet vermengt met die van de wasparfum.

Waskorrels vs. Wasparfum
Waskorrels geven je was ook een geur, maar veel minder sterk en langdurend dan een wasparfum doet. Waskorrels stop je direct in de wastrommel, terwijl wasparfum veel gelijkmatiger verdeeld wordt via het spoelsysteem.

Wasparfum voeg je namelijk toe in het bakje van de wasverzachter en wordt tijdens de laatste spoeling door het water verdeeld. Het is zeer zuinig in gebruik, houd een hoeveelheid van 2ml per kg wasgoed aan. Gemiddeld is dit tussen de 10-20ml per wasbeurt.
Je kunt wasparfum makkelijk doseren en dus naar voorkeur toevoegen. Wil je een minder sterke geur, gebruik je wat minder. Hou je van een intensere geur, gebruik je wat meer.

Wasparfum is beschikbaar in luxe geuren die je doen denken aan parfum. Waskorrels ruiken meer naar traditionele wasgeuren.

Een bijkomend voordeel van de heerlijke geur van de wasparfum is dat de omgeving waar je je was opruimt ook lekker gaat ruiken!
Bij De Geurtempel zijn verschillende soorten wasparfum te krijgen, wist je dat een aantal geuren zelfs gebaseerd zijn op bestaande parfumgeuren?
Klik hier om alle wasparfums te bekijken (opent in nieuw venster).

Terug naar blog